Archive

Archive for May, 2011

How to share internet connection from laptop in Windows 7

May 25, 2011 Leave a comment

First need to setup adhoc network for that follow below steps

1)go to Network and Sharing Center

Control Panel->Network and Internet->Network and Sharing Center

or click on the network icon in the tray image or image then open Network and Sharing Center

2)choose manage wireless network 

or Control Panel\Network and Internet\Manage Wireless Networks

3)Add->create an adhoc network->next->set network name and set security type (for open connection select no authentication option)->next

Then need to share internet connection

1)right click on internet connection->properties->sharing->set allow and click ok

check whether wifi is on

Categories: Issues Tags: , , , ,

Installing Zend Server with WAMP Server

May 13, 2011 Leave a comment

I have tried to install zend server after installing wamp server but zend server wasn’t working properly.The reason was both wamp and zend servers were using the same port 80 you can check it by leftclick on wamp icon->apache->test port 80 it gives message like it is used.So have to do is change zend server port to 81 or if wamp run on port 81 then turn it to 82 or something.

Categories: Issues Tags: , , ,

Problem with WAMP Server

May 12, 2011 Leave a comment

I have developed many sites with PHP with WAMP Server.So I thought I had some experience in WAMP.But after installing new WAMP Server I doubt about that.Because it was always offline.WAMP icon shows yellow it means some working but not all.Actually I could use MySQL but not PHP.I tried MySQL by left click Wamp icon->MySQL –>MySQL console it works.I search many blogs and most of says it might be due to Skype or IIS server but I didn’t have installed IIS and I checked by uninstalling Skype,still I got offline color.

Then I tried to stop some other related services in Control Panel\All Control Panel Items\Administrative Tools\Services or you can get that window  by right click MyComputer icon –>manage->Services and Application->Services if you are an administrator of that machine you can start or stop services on that list.But it doesn’t work for me.

I searched it again.Then I found one video with editing some code but it’s boring and so long to edit so I kept that away.after I found a article how to do that simply.just go to WAMP icon & left click->apache->services->test port 80  then I found “your port 80 is actually used by server microsoft-httpapi 2.0” so I found at last it was taken by some other process.So I did change the port no 80 to 81 it works for me.you can edit that one from editing httpd.conf in  WAMP icon & left click->apache->httpd.conf search listen 80 and edit that to 81.

Categories: Issues Tags: , ,